Navodila po operaciji morajo vsebovati naslednje

Navodila po operaciji morajo vsebovati naslednje

Na primer, poškodba živca na vekah lahko povzroči nezmožnost premikanja vek.

Bolečina je odvisna od tega, kje na telesu je piercing. Piercingi na genitalijah, bradavicah in jeziku so boleči, še posebej, če so nenehno razdraženi.

Piercingi v ustih lahko povzročijo zobno travmo, kot so ostružki ali razpoke v zobeh in poškodujejo dlesni.

Brazgotinjenje se pojavi vsakič, ko https://alkotox-official.top/ odrežete ali vbodete kožo. Nekateri ljudje so bolj nagnjeni k hudim brazgotinam, kot so keloidi. Keloidi so velike neravne brazgotine, ki lahko povzročijo bolečino in draženje, zaradi česar je potrebno zdravljenje.

Težave z dihanjem, požiranjem, prehranjevanjem ali govorjenjem se lahko pojavijo zaradi prebadanja v ustih in okoli njih.

Nekateri piercingi so bolj nagnjeni k trganju zaradi svoje lokacije. Piercingi za popek, genitalni piercingi in piercingi za ušesa lahko ovirajo oblačila in se strgajo.

Genitalni piercingi lahko povzročijo težave pri uriniranju ali spolnih odnosih. Med seksom lahko poškodujejo tako osebo, ki ima piercing, kot tudi partnerja.

Če so piercingi preveliki, lahko potegnejo kožo in jo raztegnejo. To je še posebej pogosto pri prebadanju ušes.

Včasih se koža zaraste čez piercing in se zapiči v kožo. To bo zahtevalo kirurški izrez za odstranitev piercinga.

Piercing bradavice lahko povzroči poškodbe bradavice in dojke, kar povzroči težave z dojenjem.

Piercingi lahko povzročijo zlom kondoma, kar oba udeleženca izpostavi spolno prenosljivim okužbam (SPO) in nosečnosti. Mnoge SPO so lahko usodne.

Nekateri ljudje so bolj nagnjeni k zapletom zaradi piercingov in se jim morajo izogibati.

Bolniki s sladkorno boleznijo se zdravijo počasi in so bolj nagnjeni k brazgotinam in okužbam.

Bolniki z oslabljenim imunskim sistemom zaradi presaditev, raka, zdravil (prednizon) ali HIV so bolj izpostavljeni okužbam. Okužbe so hujše in smrtonosne, saj njihov imunski sistem ne deluje optimalno.

Ljudje, ki imajo motnje strjevanja krvi, ne smejo imeti piercinga. Poškodba kože zaradi prebadanja bo povzročila krvavitev. Prekomerna, nenadzorovana krvavitev ima lahko resne posledice.

Enako velja za bolnike, ki jemljejo zdravila za redčenje krvi (coumadin, Plavix). Ne smejo imeti piercingov. Zaradi teh zdravil lahko pride do čezmerne krvavitve že ob manjši travmi.

Pacientke, ki so noseče ali dojijo, ne smejo imeti piercinga. Če dobite okužbo, tvegate škodo otroku. Prav tako piercingi v bradavicah, popku ali genitalijah niso priporočljivi med nosečnostjo, ker tvegate, da si boste piercing odtrgali.

Nekateri bolniki so nagnjeni k keloidom zaradi genetike. Če se vam pojavijo keloidi, si ne naredite piercinga.

Kako lahko preprečim zaplete zaradi piercinga?

Pri piercingu si morate zastaviti več vprašanj in stvari, na katere morate biti pozorni.

 • Umivanje rok. Oseba, ki vam izvaja piercing, si mora pred posegom umiti roke. Prav tako si umijte roke, preden poskrbite za piercing. To bo zmanjšalo tveganje za okužbo.
 • Rokavice. Pazite na osebo, ki vam izvaja piercing, da zagotovite, da si bo pred posegom nadela nove sterilne rokavice.
 • Sterilni kompleti za enkratno uporabo. Vprašajte prodajalca piercinga, če za sterilizacijo instrumentov uporabljajo komplete za enkratno uporabo ali avtoklave. V nasprotnem primeru poiščite drugo trgovino.
 • Nakit. Pozanimajte se, ali je nakit sterilen. Ne želite nakita, ki je bil odprt ali ni sterilen. Poleg tega mora oseba, ki dela piercing, uporabljati nerjaveče jeklo, platino ali titan, da zmanjša tveganje za alergijske reakcije.
 • Licencirano. Preden greste, lahko preverite, ali ima trgovina s piercingom dovoljenje in da ni imela zdravstvenih kršitev.
 • Sledite navodilom po operaciji. Sledite navodilom po operaciji, da se izognete zapletom. Če z vami ne pregledajo pooperativnih navodil in vam ne dajo kopije, poiščite drugo trgovino s piercingi.

Navodila po operaciji morajo vsebovati naslednje:

 • Umijte si roke, preden očistite piercing.
 • Vsak dan očistite piercing z antibakterijskimi izdelki. Priporočali vam bodo posebno ustno vodico za piercing v ustih.
 • Držite roke proč od piercinga in se z njim ne igrajte.
 • Izogibajte se poškodbam piercinga.
 • Nakit hranite tako dolgo, kot priporočajo.
 • Ne kopajte se (bazeni, oceani, jezera, masažne kadi in reke), dokler se piercing ne zaceli, da preprečite okužbo.

Če še vedno niste prepričani, prosite svojega zdravnika za nasvet glede piercinga ali pomagajte poiskati trgovino s piercingi. Nekateri zdravniki izvajajo piercing v svojih ordinacijah.

Piercingi so v zadnjih letih postali bolj priljubljeni. Mnogi ne dobijo tradicionalnih piercingov za ušesa, temveč bolj eksotične piercinge za telo. Pridobivanje piercinga je povezano s številnimi tveganji, o katerih morate resno razmisliti, preden se lotite. Mnogi od teh zapletov so lahko smrtni.

Bliža se valentinovo in čeprav je praznik tradicionalno povezan z modnimi čokoladami in ekstravagantnimi večerjami, nekateri pari morda iščejo alternativne načine za praznovanje in skupno preživljanje časa. Za pare, ki iščejo nekaj zabavnega in zdravega za to valentinovo, je vadba v dvoje odlična možnost.

Ključni zaključki:

 • Študije so pokazale, da pari, ki se skupaj ukvarjajo s telesno aktivnostjo, poročajo, da so bolj zadovoljni v svojem odnosu in se celo počutijo bolj zaljubljeni drug v drugega.
 • 70 % udeležencev v študiji je ohranilo dosledno rutino vadbe, ko so jo izvajali s pomembno drugo osebo, v primerjavi s samo 24 % udeležencev, ki so vadili sami.
 • Možnosti vadbe priljubljenih parov vključujejo tek, pohodništvo, tekmovalne športe, partnerske vadbe v telovadnici in poskusne tečaje fitnesa.

Zakaj bi moral telovaditi s svojim partnerjem?

Obstaja tisti stari pregovor, ki pravi: "Pari, ki se potijo ​​skupaj, ostanejo skupaj," in morda ima v tem nekaj resnice. Študije so pokazale, da pari, ki se skupaj ukvarjajo s telesno aktivnostjo, poročajo, da so bolj zadovoljni v svojem razmerju in celo poročajo, da so bolj zaljubljeni v svojega pomembnega drugega.

Druga študija je pokazala, da je 70 % udeležencev vzdrževalo dosledno rutino vadbe, ko so jo izvajali s pomembno drugo osebo, v primerjavi s samo 24 % udeležencev, ki so vadili sami. Torej ne samo, da vadba s partnerjem izboljša vajin odnos, ampak lahko izboljša tudi vašo splošno motivacijo in telesno pripravljenost.

Odlične vadbe za pare:

Skoraj vse vrste vadbe, ki jih lahko izvajate sami, lahko poskusite s partnerjem, vendar obstajajo nekatere posebej zabavne, ki bi jih lahko poskusili v dvoje.

Tek ali pohodništvo

Medtem ko se nekaterim zdi tek dolgočasen, je lahko, če ga izvajate s partnerjem, veliko bolj zabaven. Med tekom razen klepeta s partnerjem ni veliko početi, zato je tovrstna vadba odlična priložnost, da nadoknadimo zamujeno in se morda celo bolje spoznamo.

Veliko parov živi zaposleno življenje in drug z drugim ne morejo preživeti toliko kakovostnega časa, kot bi si želeli, zato je lahko tek dober način, da to dosežejo. Če niste tekač, vam greste na pohod ali celo sprehod v sosesko enako priložnost za pogovor ena na ena s svojim partnerjem.

Tekmovalni športi

Za pare, ki ne motijo ​​malo tekmovanja, je igranje iger, kot sta tenis ali lopar, lahko zabavna vadba. Ti športi ponujajo odlično kardio vadbo in priložnost, da tekmujete s svojim partnerjem. Da bi bilo še bolj zabavno, lahko razmislite o tem, da bi pred igranjem sklenili stavo, na primer da bi zmagovalcu dovolili, da sam izbere, kje bo tisto noč večerjal.

Telovadne vaje

Ker so telovadnice javni prostor, morda ne ponujajo toliko intimnosti kot nekatere možnosti vadbe drugih parov, vendar je še vedno veliko vaj, ki jih je mogoče izvajati s partnerjem.

Plank visoke petice

Deske so odlična vaja za jedro in z rahlo spremembo jih lahko izvajate kot partnersko vajo. Za izvedbo plank high fives se oba partnerja postavita v položaj deske, obrnjena drug proti drugemu. Z uporabo nasprotnih rok, vsak partner drugemu da pet, pri čemer še naprej izmenjuje roke za določeno število ponovitev.

SLIKA

Trebušnjaki z medicinsko žogo

Trebušnjaki so še ena odlična osnovna vaja in z dodatkom medicinske žoge ta vaja razgiba tudi roke. Za izvedbo tega giba se oba partnerja postavita v položaj za krčenje, obrnjena drug proti drugemu. Oba partnerja bosta izvajala trebušnjak hkrati, medtem ko bo eden od partnerjev držal medicinsko žogico. Na vrhu trebušnjaka jo partner z medicinsko žogico poda drugemu partnerju in ta postopek ponavlja, dokler ni doseženo število ponovitev.

SLIKA

Sklece na samokolnici s počepi

Za izvedbo te vaje bo en partner zavzel položaj za sklece, medtem ko bo drugi partner zgrabil svoje noge. Medtem ko prvi partner izvaja skleco, bo partner, ki drži njuni nogi, istočasno izvedel počep. Partnerja morata sodelovati, da ohranita enak tempo, saj mora partner, ki izvaja počepe, uskladiti svoje gibanje s spuščanjem sklec. To je na splošno odlična telesna vadba, a tudi dobra priložnost za povezovanje, saj mora par tesno sodelovati.

SLIKA (povezave so v komentarjih)

Tečaji fitnesa

Skupni tečaj fitnesa je odlična možnost za pare, ki želijo poskusiti nekaj novega. Obstaja veliko različnih vrst vadb, ki so odlične za pare, vključno s kolesarjenjem, jogo, pilatesom in celo plesom salse. Ta možnost ponuja parom priložnost, da izstopijo iz cone udobja in skupaj poskusijo nekaj novega, kar je lahko odlično za povezovanje in krepitev odnosa.

Če iščete način, kako izboljšati svojo romantično zvezo in obenem izboljšati fizično zdravje, razmislite o vadbi za par. Čeprav ni nujno, da potrebujete razlog, da poskusite telovaditi skupaj, je bližajoče se valentinovo dober izgovor, da poskusite!

Redno prehranjevanje je ključnega pomena za naše zdravje. Nekateri ljudje jedo prav, ko čakajo, drugi pa uživajo po dolgem dnevu. Nova študija Univerze v Surreyu kaže, da lahko naša človeška telesa predvidijo čas obrokov.

Raziskovalna skupina predlaga, da lahko naše telo predvidi čas obrokov in da lahko velikost obroka vpliva na dnevne vzorce krvnega sladkorja in čas obroka. Raziskovalna skupina Univerze v Surreyju , ki jo vodi profesor Jonathan Johnston, Ph.D., je najprej preučevala, ali lahko naš človeški cirkadiani ritem predvidi velike obroke.

Contents