Ozonul (O3) este un gaz incolor care este format din trei atomi de oxigen

Ozonul (O3) este un gaz incolor care este format din trei atomi de oxigen

Adevărul despre frecvențele electromagnetice

Creșterea tehnologiei și expunerea crescută la frecvențele electromagnetice (EMF) au dat naștere unei noi preocupări. Mulți cred că aceste forme invizibile de energie și radiații pot fi dăunătoare sănătății. Nivelurile ridicate de EMF, cum ar fi terapia cu radiații ionizante utilizate în tratamentul cancerului, dăunează celulelor sănătoase. Cu toate acestea, impactul frecvenței de nivel scăzut a radiațiilor neionizante de la electronicele din jurul nostru este încă în discuție.

Nu există dovezi concludente sau suficiente studii privind dacă acestea sunt dăunătoare pe termen lung. Cu toate acestea, aceste EMF de la telefoanele noastre mobile, televizor, wi-fi, cuptor cu microunde și computer sunt peste tot în jurul nostru. Multe gadgeturi, articole de îmbrăcăminte și dispozitive au fost promovate pentru a ajuta la atenuarea impactului lor prin protejarea persoanei sau prin blocarea totală a acestor frecvențe.

Dr. Pompa a declarat pentru HealthNews că „ar argumenta că, în schema de lucruri, acestea sunt prea puține pentru a conta și fugirea completă de EMF este o pierdere de timp. Nu vrei o expunere masivă în dormitorul tău noapte de noapte. Nu va fi bine. Cu toate acestea, atenuarea fiecărui fragment de EMF este absolut imposibil astăzi, așa că am putea la fel de bine să folosim premisa hormesis în avantajul tău.”

Merită menționat că o persoană poate fi mai sensibilă la CEM decât cealaltă. Cu toate acestea, dacă cineva se supraprotejează, va fi mai greu pentru corpul lor să suporte EMF atunci când este într-un mediu „neprotejat”. „Am fost sensibil la un moment dat din punct de vedere chimic și ceea ce am învățat este că, cu cât fugi mai mult de la fiecare substanță chimică, cu atât devii mai sensibil”, a spus dr. Pompa, adăugând că „Cu cât îți elimini mai mult EMF viața, cu atât va fi mai greu. să fie pentru tine când te afli într-un mediu oraș.”

Practicile de biohacking variază pentru fiecare individ și așa ar trebui. Fiecare are un scop diferit de biologie și sănătate; prin urmare, fiecare instrument sau modalitate de biohacking poate avea un impact diferit asupra sănătății. Fie că este vorba de a crește durata sănătății, de a gestiona o stare de sănătate sau de a atenua efectul factorilor nocivi de mediu, există anumite biohack-uri pe care ar trebui să le luați cu un grăunte de sare. Cele mai multe biohack-uri funcționează cel mai bine în conformitate cu principiul Goldilocks, așa că nu uitați că mai mult nu este întotdeauna mai bine, iar factorii de stres hormetici pot merge foarte mult. Testați și retestați pentru a urmări orice modificări ale stării de sănătate și pentru a afla care este cantitatea potrivită de biohack. În plus, asigurați-vă că faceți cercetări și vă consultați cu un profesionist medical înainte de a vă urca pe orice trend biohacking.

Terapia cu ozon ca tratament alternativ a câștigat popularitate în ultimii ani. În timp ce utilizarea gazului ozon poate suna ca un mod nou-age, acesta a fost studiat timp de zeci de ani și s-a dovedit că are efecte benefice asupra unei game largi de condiții de sănătate, de la boli autoimune și durere cronică până la infecții virale și bacteriene.

Recomandări cheie:

  • Terapia cu ozon este un tratament controversat.
  • Beneficiile terapiei cu ozon se întind în diferite condiții de sănătate.
  • Terapia cu ozon s-a dovedit a fi eficientă în vindecarea rănilor, abordând durerea cronică, tulburările autoimune și infecțiile.
  • Majoritatea pacienților experimentează o creștere a sistemului imunitar după terapia cu ozon.

Există diverse modalități de administrare a terapiei cu ozon, atât acasă, cât și într-un cadru clinic. Din cauza lipsei de studii pe termen lung privind terapia cu ozon, FDA avertizează cu privire la potențialele efecte secundare ale acesteia.

Dr. Emma Borrelli a studiat sub unul dintre pionierii terapiei cu ozon, Dr. Velio Bocci, în Italia din 1990 și a declarat pentru HealthNews că este „fascinată de potențialul acestei terapii și, prin urmare, a început să investigheze științific siguranța, indicatiile si contraindicatiile ozonoterapia. De-a lungul anilor, munca a fost grea, dar foarte satisfăcătoare.”

În lucrările sale experimentale, ea a observat, așa cum a descris ea, „proprietăți antioxidante și antiinflamatorii minunate în timpul interacțiunii dintre ozon și țesuturile umane”.

Ce este terapia cu ozon?

Ozonoterapia este aplicarea medicală a gazului de ozon. Ozonul (O3) este un gaz incolor care este format din trei atomi de oxigen. Este o formă foarte reactivă de oxigen care se formează atunci când oxigenul (O2) este expus la câmpuri electrice de mare energie sau la lumină ultravioletă.

În timp ce ozonul din stratul superior al atmosferei Pământului ne protejează de radiațiile UV, este considerat un gaz dăunător la suprafață atunci când este inhalat.

Inhalarea ozonului poate provoca probleme respiratorii, iritații pulmonare și tuse. Prin urmare, aplicațiile medicale se concentrează pe alte zone ale corpului.

Pentru administrarea tratamentelor cu ozon, clinicienii folosesc un generator de ozon, care utilizează descărcarea electrică pentru a produce ozon dintr-o sursă de oxigen de calitate medicală.

Terapia cu ozon poate fi administrată intravenos (IV), prin injecții, topic, sau prin insuflare urechi, rectală sau vaginală.

Pentru ce se folosește ozonoterapia?

Din punct de vedere chimic, ozonul are un impact semnificativ asupra țesuturilor umane.

„Are o mare capacitate de a interacționa cu proteinele, lipidele (grăsimile) și apa din corpul uman, generând alte molecule (numite mediatori biologici) care sunt capabile să crească factorii antioxidanti și antiinflamatori din celule și, astfel, crește capacitatea de autoapărare a celulei și a corpului.”

Dr. Emma Borrelli

Totuși, trebuie reținut că ozonul este o moleculă cu putere oxidantă puternică, prin urmare, trebuie utilizat în concentrații adecvate și prin modalități de administrare adecvate.

Terapia cu ozon este utilizată pentru tratarea unui număr de afecțiuni cronice și acute de sănătate și infecții virale și bacteriene, precum și pentru creșterea imunității, performanța fizică și mentală și vindecarea rănilor. Un studiu a văzut chiar potențialul neurogen și potențiala utilizare a terapiei cu ozon ca tratament preventiv pentru îmbătrânire și boli neurodegenerative.

Alte studii au descoperit că terapia cu ozon îmbunătățește vindecarea rănilor cronice . În plus, s-a dovedit a fi un tratament puternic împotriva virușilor, bacteriilor, paraziților și ciupercilor .

Un studiu din Rusia a analizat impactul terapiei cu ozon asupra pacienților cu sindrom de intestin iritabil și a constatat că grupul care a fost tratat a avut îmbunătățiri semnificative în microbiota intestinală.

Dr. David Minkoff, expert în asistență medicală alternativă și director la Lifeworks Wellness Center, a declarat pentru HealthNews că clinica sa a efectuat peste 75.000 de tratamente cu ozon în ultimii 10 ani.

„Nu am avut niciodată o persoană să meargă la spital după un tratament cu ozon. Nu a murit niciodată o persoană. Niciodată o persoană nu a avut un efect secundar grav. Este foarte sigur, dacă știi să-l folosești corect”, a spus el, adăugând că ozonul poate fi supradozat. Unii oameni sunt mai sensibili decât alții.

Clinica Dr. Minkoff a tratat mulți pacienți cu dureri de șolduri, spate și genunchi care au luat medicamente fără prescripție medicală, dar nu au observat nicio îmbunătățire a stării lor. „Ei primesc tratamente cu ozon în acele articulații între trei și cinci ori la fiecare două săptămâni și mai mult de 80% dintre pacienți se îmbunătățesc”, a spus dr. Minkoff. „Durerea dispare, iar funcția lor revine.”

Cum funcționează ozonoterapia?

Dr. Minkoff explică că ozonul nu este o substanță chimică străină, deoarece celulele albe ale corpului nostru îl fac în mod endogen să atace substanțele chimice dăunătoare și agenții patogeni. Deoarece organismul cunoaște deja ozonul, nivelul de toxicitate este foarte scăzut.

Terapia cu ozon crește producția de antioxidanți a organismului și crește capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva infecțiilor și a toxinelor.

Ozonul nu rămâne în organism așa cum este. Când se administrează un tratament cu ozon, 96% până la 98% https://alkotox-official.top/ro/ rămâne sub formă de oxigen și în câteva secunde interacționează cu proteinele din sânge și produce molecule reactive.

Speciile reactive de oxigen (ROS) ar putea ridica un semnal roșu pentru mulți, deoarece au câștigat o reputație destul de proastă pentru impactul lor negativ asupra ADN-ului și sănătății celulare.

Care sunt speciile reactive de oxigen?

ROS sunt generate atunci când celulele se divid, în timpul metabolismului oxidativ mitocondrial și ca răspuns celular la agenți patogeni și infecții. Fumatul, o dietă nesănătoasă sau un mediu toxic cresc toate ROS. Prezența ROS determină o celulă să își intensifice răspunsul antioxidant pentru a restabili homeostazia.

Cu toate acestea, atunci când nivelurile de ROS sunt crescute în mod cronic în organism, iar raportul ROS și antioxidant continuă să fie dezechilibrat, se pot dezvolta diferite stări de boală. Gândiți-vă la cancer, tulburări autoimune și afecțiuni neurologice.

Mecanismul de acțiune al terapiei cu ozon

În timp ce furnizarea de ozon în organism poate crește ROS, este un factor de stres temporar care semnalează celulelor să își mărească producția de antioxidanți. Oferirea cantității potrivite la momentul potrivit va stimula un răspuns de vindecare și va declanșa un așa-numit efect hormetic (stres bun).

Alături de ozon, există și o livrare de oxigen ridicat către organism, ceea ce este foarte vindecător.

„Celulele disfuncționale și agenții patogeni nu tind să le placă oxigenul, așa că este dăunător pentru ele, <…> adăugând că determină, de asemenea, organismul să producă mai mulți antioxidanți, cum ar fi glutationul”.

Dr. Minkoff

În plus, ozonul se va lega de metale grele și de produse toxice și le neutralizează.

Din punct de vedere al energiei celulare, ozonul ajută la reciclarea NADH acumulat în NAD, ceea ce, ca urmare, va îmbunătăți producția de energie celulară și, prin urmare, performanța și funcționarea celulară generală.

Cum poate fi administrată ozonoterapia?

Administrarea intravenoasă (IV) este cea mai eficientă formă de terapie cu ozon, deoarece nivelul foarte saturat de oxigen din sânge circulă prin toate țesuturile din organism, oferind un rezultat sistemic. Pacienții pot primi, de asemenea, injecții locale sau pot folosi ozon acasă prin insuflație ureche, rectală sau vaginală.

Tratamentele cu ozon IV sunt efectuate la o clinică de sănătate, unde sângele pacientului este extras, apoi trece printr-un proces de ozonare utilizând un generator de ozon de calitate medicală și, în final, este injectat înapoi în organism printr-un IV.

Este important să vă consultați cu un profesionist medical atunci când încercați orice modalitate de a utiliza terapia cu ozon acasă pentru a trata o afecțiune de sănătate. Atât tratamentele de insuflare a urechii, cât și cele rectale durează doar câteva minute pe zi și se pot face de mai multe ori pe săptămână.

Contents