Доставчикът може да попълни отново ефективни рецепти чрез телемедицина

Доставчикът може да попълни отново ефективни рецепти чрез телемедицина

Доставчикът на здравни услуги може да даде резултати от лаборатория или рентгенова снимка с посещение при телездраве.

  • Леки заболявания. Доставчик може да бъде в състояние да оцени често срещани заболявания, които не са животозастрашаващи, но все пак изискват медицинска помощ при виртуално посещение.
  • Последващи срещи. Вместо да се връщате за повтарящо се състояние или след хирургична процедура, проследяването чрез телездраве може да е достатъчно.
  • Допълнете лекарства. Доставчикът може да попълни отново ефективни рецепти чрез телемедицина.
  • Проследяване на психичното здраве. Пациентите могат да посещават онлайн терапевтични консултации и съвети от комфорта и уединението на домовете си.
  • Кога да посетите лекар

    Не всички заболявания отговарят на изискванията за телемедицина, важно е да знаете кога имате нужда от лично посещение:

    • Първо посещение. Първите впечатления и свързването при първоначална консултация са от съществено значение за установяване на взаимно разбирателство.
    • Изисква да се види и докосне. Доставчик или специалист може да се нуждае от практическа проверка за оценка и лечение.
    • Слушане. Използването на стетоскоп за слушане на сърцето, белите дробове или други органи изисква лични посещения.
    • Анализ на кръвта. Лабораторната поръчка за вземане на кръв е ръчна процедура – пациентът трябва да присъства, за да вземе кръвна проба.
    • Здравната застраховка може да не покрива телемедицината. Това може да доведе до разходи от джоба на пациента.

    Телемедицината има страхотни предимства – тя е бърза, лесна и удобна. За човек с технофобия може да е точно обратното без подкрепа и насоки от медицинския персонал и семейството. Разбирането и помощта чрез новия опит може да облекчи известен страх от технологиите. Следната виртуална среща ще бъде лесна за запазване.

    Смятате ли, че се събуждате в понеделник сутрин с чувство на страх и осакатяващо безпокойство след уикенд на пиене? Не си сам. Въпреки че алкохолът може да осигури временно облекчение на безпокойството, той може също така да изостри симптомите и да доведе до порочен кръг на зависимост и повишена тревожност с течение на времето. Това не означава, че трябва да спрете да пиете напълно.

    Ключови изводи:

    • Въпреки че алкохолът може да бъде приятен за някои, той може да предизвика безпокойство поради въздействието си върху нивата на невротрансмитерите в мозъка, които контролират настроението и емоциите.
    • С напредване на възрастта толерантността на тялото ни към алкохола може да намалее, което ни прави по-податливи на вредните ефекти на алкохола, включително по-висок риск от тревожност и проблеми с психичното здраве.
    • Хората, които страдат от социална тревожност или други тревожни разстройства, може да са изложени на по-висок риск да изпитат тежки симптоми на тревожност след консумация на алкохол.
    • Ако решите да продължите да пиете, подготовката за безпокойството, което може да съпътства махмурлука, може да помогне за намаляване на въздействието му и облекчаване на някои от симптомите.

    Като се научите да разпознавате симптомите на тревожност и разбирате как да ги управлявате, все още можете да се насладите на едно питие, като същевременно поддържате безпокойството си под контрол. В тази статия ще проучим някои практически съвети за контролиране на пиенето и за справяне с безпокойството, така че да можете да намерите здравословен баланс, който работи за вас.

    Добрата и лошата страна на алкохола

    Алкохолът е популярен с причина – носи удоволствие. Отпиването на студена бира или вкусен коктейл може да бъде начин да се отпуснете и да си починете след дълъг ден или да се отпуснете и да си прекарате добре с приятели. Това усещане за удоволствие може да е свързано с освобождаването на допамин в мозъка, който е невротрансмитер, свързан с удоволствието и наградата.

    Това може да бъде начин да се отпуснете и да си починете след дълъг ден или да се отпуснете и да си прекарате добре с приятели. За мнозина пиенето е социална дейност, която обединява хората. Това може да бъде начин за свързване чрез споделени преживявания и създаване на трайни спомени.

    Въпреки това, един от проблемите за някои хора е, че страничните ефекти от пиенето могат да бъдат ужасяващи. За всеки, който е преживял тежък махмурлук, тревожността, която идва от това, може да бъде наистина трудна за справяне. Всъщност дори има нов термин за това — „тревожност“.

    Тревожността се отнася до чувството на безпокойство и мъка, което може да възникне след нощ на тежко пиене, често придружено от физически симптоми като гадене и главоболие. Тези симптоми могат да затруднят функционирането на следващия ден и дори да доведат до по-сериозни проблеми като алкохолна зависимост и тревожни разстройства.

    Защо алкохолът причинява безпокойство?

    Алкохолът може да причини безпокойство, тъй като има депресивен ефект върху централната нервна система. Това означава, че забавя съобщенията, изпращани между нашия мозък и тялото, което може да доведе до чувство на релаксация и спокойствие.

    Въпреки това, когато ефектите от алкохола изчезнат, тялото ни се опитва да компенсира тази внезапна промяна чрез освобождаване на хормони като кортизол и адреналин, които могат да причинят чувство на тревожност и дори паника. Алкохолът също може да наруши моделите ни на сън и да повлияе на качеството на почивката ни, което може да допринесе за чувство на тревожност и раздразнителност на следващия ден.

    Кой е най-податлив на тревожност?

    Някои хора са по-податливи на изпитване на тревожност в резултат на пиене на алкохол, отколкото други. Фактори като генетика, предишен опит с алкохола и съществуващи психични заболявания могат да играят роля в това как човек реагира на алкохола.

    Един специфичен тип тревожност, която може да бъде предизвикана от алкохола, е социалната тревожност. Социалната тревожност е често срещано състояние, което засяга много хора и може да направи социалните ситуации особено предизвикателни и неудобни.

    Въпреки че алкохолът първоначално може да помогне за намаляване на задръжките и да улесни общуването, той може също така да изостри чувството на социална тревожност с течение на времето. Всъщност проучванията показват, че хората със социална тревожност са по-склонни да прекаляват с алкохола, което може допълнително да увеличи техните симптоми на тревожност и да затрудни управлението на състоянието им.

    Проблем с пиенето срещу алкохолизъм

    Докато алкохолизмът е много реално и опустошително състояние, концепцията за "проблемно пиене" може да бъде по-полезен начин за разглеждане на проблемите с алкохола, отколкото традиционния стереотип за "алкохолика". Когато мислим за алкохолик, често си представяме някой, който е разрошен, постоянно пиян, бори се с ежедневието и не може да спре да пие. Въпреки това, този стереотип може да бъде безполезен, защото не отразява реалността на опита на много хора с алкохола.

    Проблемното пиене, от друга страна, е термин, който може да се използва за описание на широк спектър от проблеми, свързани с алкохола, от препиване до използване на алкохол като механизъм за справяне с тревожност или стрес. Ключът е, че проблемното пиене се фокусира върху конкретните проблеми, които алкохолът причинява в живота на някого, а не върху всичко или нищо двоично от това да си алкохолик или не. Като осъзнават, че пиенето влияе пагубно на качеството им на живот, хората са по-склонни да се изправят пред реалността на своето положение.

    Защо пиенето удря по-силно, когато остаряваме

    С напредване на възрастта телата ни стават по-малко ефективни при метаболизма на алкохола. Това означава, че същото количество алкохол, с което сме можели да се справяме в младостта си, сега може да има по-голямо въздействие върху нас. Това се дължи на намаляване на количеството алкохол дехидрогеназа (ADH), ензим, който разгражда алкохола, както и намаляване на количеството вода в телата ни. В резултат на това алкохолът остава в кръвта ни по-дълго и в по-високи концентрации, което води до по-интензивни ефекти, като повишена тревожност.

    Има ли вид алкохол, който е по-малко вероятно да причини безпокойство?

    Няма определен вид алкохол, който е по-добре да се пие, за да се избегне безпокойство. Някои хора обаче може да открият, че някои видове алкохол предизвикват тревожността им повече от други. Например, някои хора може да открият, че пиенето на червено вино им причинява по-голяма тревожност, отколкото пиенето на бистри спиртни напитки като водка или джин.

    Това може да се дължи на факта, че червеното вино съдържа по-високи нива на тирамин, което може да причини главоболие и тревожност при някои хора. В крайна сметка е важно да слушате тялото си и да сте наясно как различните видове алкохол ви влияят лично.

    Съвети за справяне с тревожността

    Тревожността може да бъде кошмар, с който трябва да се справите. Въпреки че най-доброто решение е или да спрете да пиете напълно, или да намалите драстично количеството, има някои стъпки, които можете да предприемете, за да намалите ефекта от безпокойството, ако решите да пиете.

    • Пийте много вода преди сън. Алкохолът е диуретик, което означава, че може да причини дехидратация. Пиенето на вода преди лягане може да помогне за противодействие на този ефект и може също да помогне за облекчаване на симптомите на тревожност.
    • Упражнение. Може да ви се стори последното нещо, което искате да направите, ако имате махмурлук или чувствате остри нива на тревожност, но упражненията ще помогнат за освобождаването на ендорфини, които повишават настроението и намаляват тревожността. Дори и да не сте в настроение да ходите на фитнес, ходенето на тичане или упражняването на друга форма на физическа активност може да помогне за изхвърлянето на токсините и да ви накара да се почувствате по-добре.
    • Слушайте релаксиращи или мотивационни разговори. Има много видеоклипове в YouTube, които са предназначени да помогнат на хората да се отпуснат и да намалят стреса. Те ще помогнат за увеличаване на положителните мисли и чувства, които могат да се борят с негативното мислене, което придружава безпокойството.
    • Вземете душ или вана. Вземането на душ или вана може да помогне за отпускане на мускулите и облекчаване на напрежението. Топлата вода също може да помогне за успокояване на нервите и ума ви, като улеснява заспиването и намалява чувството на тревожност.

    В заключение, докато пиенето на алкохол може да е приятно в момента, то може да има наистина лош ефект върху вашето психично здраве. Опитайте се да сте наясно как алкохолът ви засяга лично и вземете мерки, за да сведете до минимум всички негативни последици. Не се страхувайте да потърсите помощ, ако се борите да контролирате пиенето или тревожността си. Грижете се за себе си и бъдете здрави!

    Hello100 е 5-в-1 NMN формула, която може да попречи на свързаните с възрастта здравословни усложнения. Крайната цел на създателите на липозомни NMN Hello100 е устойчиво здраве чрез стареене. Създателите вярват, че въпреки че стареенето е неизбежно, можете да го забавите.

    С Hello100 човек ще получи точното количество NMN, както е обещано на етикета на продукта – благодарение на новата липозомна технология, NMN достига желаната дестинация в тялото.

    За повече информация – https://normadex-official.top/bulgaria/ .

    Contents