Două abordări diferite ale comunicării, ambele funcționează

Două abordări diferite ale comunicării, ambele funcționează

Simptome Listeria

Persoanele care consumă alimente contaminate cu listeria pot dezvolta listerioză. Potrivit CDC , persoanele care sunt însărcinate, adulții cu vârsta de 65 de ani sau mai mult și persoanele cu un sistem imunitar slăbit sunt cel mai probabil să se îmbolnăvească grav.

Persoanele care sunt însărcinate se simt de obicei obosite, au dureri musculare și au febră. Listeria poate provoca, de asemenea, pierderea sarcinii și nașterea prematură, a spus departamentul de sănătate.

Epidemia de Listeria din această lună poate fi legată de rechemarea înghețatei

La începutul acestei luni, FDA a anunțat un focar de listeria potențial legat de pahare de înghețată Soft Serve On The Go produse de Real Kosher Ice Cream din Brooklyn, New York, după ce două persoane s-au simțit rău după ce au mâncat înghețata.

„Departamentul de Agricultură din Pennsylvania a colectat o probă nedeschisă de Soft Serve On The Go de la domiciliul unei persoane bolnave. Această probă a fost raportată ca fiind pozitivă pentru listeria monocytogenes”, a spus FDA.

Contribuie: Kate Perez, USA TODAY

Când Jaimie Henderson avea 5 ani, tatăl său a fost într-un accident de mașină devastator. Accidentul l-a lăsat pe tatăl său abia capabil să se miște sau să vorbească. Henderson își amintește că a râs de glumele tatălui său, deși nu a putut niciodată să înțeleagă cuvintele. „Am crescut dorindu-mi să-l cunosc și să comunic cu el”.

Acea experiență timpurie i-a determinat interesul profesional de a ajuta oamenii să comunice.

Acum, Henderson este autorul uneia dintre cele două lucrări publicate miercuri care arată progrese substanțiale în ceea ce privește permiterea vorbirii la persoanele rănite de accident vascular cerebral, accident sau boală.

Deși încă foarte devreme în dezvoltare, aceste așa-numite interfețe creier-calculator sunt de cinci ori mai bune decât generațiile anterioare ale tehnologiei de a „citi” undele cerebrale și de a le traduce în vorbire sintetizată. Succesele sugerează că într-o zi va fi posibil să se restabilească capacitatea de comunicare aproape normală unor oameni precum regretatul tată al lui Henderson.

„Fără mișcare, comunicarea este imposibilă”, a spus Henderson, făcând referire la participantul la studiu care suferă de scleroză laterală amiotrofică sau SLA, care le fură oamenilor capacitatea de a se mișca. „Sperăm să le spunem într-o zi oamenilor care sunt diagnosticați cu această boală teribilă că nu își vor pierde niciodată capacitatea de a comunica.”

Creșteți-vă bunăstarea cu ajutorul expertului Welltone – vizitați acum https://welltone-website.com/ .

Ambele tehnologii, dezvoltate la Stanford și în apropiere de Universitatea din California, San Francisco , au permis unui voluntar să genereze între 60 și 80 de cuvinte pe minut. Acesta este mai puțin de jumătate din ritmul vorbirii normale, care variază de obicei între 150 și 200 de cuvinte pe minut, dar substanțial mai rapid decât interfețele anterioare creier-calculator. Noile tehnologii pot interpreta și produce, de asemenea, un vocabular mult mai larg de cuvinte, mai degrabă decât pur și simplu alegerea dintr-o listă scurtă.

La Stanford, cercetătorii au ales să decodeze semnalele de la celulele individuale ale creierului. Rezoluția se va îmbunătăți pe măsură ce tehnologia devine mai bună pentru a permite înregistrarea din mai multe celule, a spus Henderson.

„Suntem într-un fel în era difuzării TV, pe vremurile de acum”, a spus el într-o conferință de presă de marți cu reporterii. „Trebuie să creștem rezoluția la HD și apoi la 4K, astfel încât să putem continua să clarificăm imaginea și să îmbunătățim acuratețea.”

Pacienții paralizați care merg în câteva minute: un nou dispozitiv cu electrozi, un pas înainte în îngrijirea leziunilor coloanei vertebrale

Două abordări diferite ale comunicării, ambele funcționează

La UCSF, cercetătorii au ales să implanteze 253 de electrozi de înaltă densitate pe suprafața unei zone a creierului implicate în vorbire.

Faptul că ambele abordări par să funcționeze este încurajator, au declarat marți cele două echipe.

Este prea devreme să spunem dacă oricare se va dovedi în cele din urmă superioare sau dacă abordările diferite vor fi mai bune pentru diferite tipuri de probleme de vorbire. Ambele echipe și-au implantat dispozitivele în creierul unui singur voluntar fiecare, așa că nu este încă clar cât de dificil va fi ca tehnologia să funcționeze în alții.

Echipa UCSF a personalizat, de asemenea, vocea sintetizată și a creat un avatar care poate recrea expresiile faciale ale participantului, pentru a reproduce mai clar conversația naturală. Multe leziuni ale creierului, cum ar fi SLA și accidentul vascular cerebral, paralizează, de asemenea, mușchii feței, lăsând persoana în imposibilitatea de a zâmbi, să arate surprinsă sau să ofere îngrijorare.

Ann, participanta la studiul USCF, a avut un accident vascular cerebral la trunchiul cerebral acum 17 ani si a participat la cercetare inca de anul trecut. Cercetătorii au identificat-o doar după prenumele ei, pentru a-i proteja intimitatea.

Electrozii au interceptat semnale ale creierului care, dacă nu ar fi fost accidentul vascular cerebral al lui Ann, ar fi ajuns la mușchii ei, limbă, maxilar și laringe, precum și față, potrivit UCSF. Un cablu, conectat într-un port fixat pe capul ei, a conectat electrozii la o bancă de computere.

Timp de săptămâni, ea și echipa au antrenat algoritmii de inteligență artificială ai sistemului pentru a-și recunoaște semnalele distinctive ale creierului prin repetarea frazelor din nou și din nou.

În loc să recunoască cuvinte întregi, AI decodifică cuvintele din foneme, potrivit UCSF. „Bună ziua”, de exemplu, conține patru foneme: „HH”, „AH”, „L” și „OW”.

Cercetătorii au folosit videoclipuri de la nunta lui Ann pentru a crea o voce generată de computer care sună la fel ca a ei și pentru a crea un avatar care poate face expresii faciale similare cu cele pe care le făcea înainte de accidentul vascular cerebral.

Progresele în învățarea automată au făcut posibile astfel de tehnologii, a spus Sean Metzger, un student absolvent de bioinginerie care a contribuit la conducerea cercetării. „În general, cred că această lucrare reprezintă o decodare precisă și naturalistă a trei modalități de vorbire diferite, text, sinteză și un avatar pentru a restabili, sperăm, o experiență de comunicare mai deplină pentru participantul nostru”, a spus el reporterilor.

Puterea de vindecare a unei bătăi bune: terapia prin muzică neurologică ajută copiii cu leziuni cerebrale

Abordarea Stanford: Senzori mici pe creier

Procesul de la Stanford s-a bazat pe voluntarul Pat Bennett, acum în vârstă de 68 de ani, un fost director de resurse umane, care a fost diagnosticat cu SLA în 2012.

„Când te gândești la ALS, te gândești la impactul la braț și la picior”, a scris Bennett într-un interviu cu personalul de la Stanford, realizat prin e-mail și oferit presei. „Dar într-un grup de pacienți cu SLA, începe cu dificultăți de vorbire. Nu pot vorbi.”

Pe 29 martie 2022, neurochirurgii de la Stanford au plasat doi senzori minusculi fiecare pe suprafața a două regiuni ale creierului lui Bennett implicate în producerea vorbirii. Aproximativ o lună mai târziu, ea și o echipă de oameni de știință de la Stanford au început sesiuni de cercetare de două ori pe săptămână, de patru ore, pentru a instrui software-ul care îi interpreta discursul.

Ea își repeta în minte propoziții alese aleatoriu din conversațiile telefonice, cum ar fi: „Așa a fost doar în ultimii cinci ani”. Altul: „Am plecat chiar în mijlocul ei”.

Pe măsură ce recita aceste propoziții, activitatea ei cerebrală a fost tradusă de un decodor într-un flux de „sunete” și apoi asamblată în cuvinte. Bennett a repetat de la 260 la 480 de propoziții pe sesiune de antrenament. Inițial, i s-a limitat la un vocabular de 50 de cuvinte, dar apoi i s-a permis să aleagă dintre 125.000 de cuvinte, în esență, tot ce ar avea nevoie vreodată.

După patru luni, ea a reușit să genereze 62 de cuvinte pe minut pe ecranul unui computer doar gândindu-le.

„Pentru cei care sunt nonverbali, acest lucru înseamnă că pot rămâne conectați cu lumea mai mare, poate continua să lucreze, să mențină prietenii și relațiile de familie”, a scris ea.

Tehnologia a făcut multe greșeli. Aproximativ 1 din 4 cuvinte a fost interpretat incorect chiar și după acest antrenament.

Frank Willett, cercetătorul care a ajutat la conducerea lucrării de la Stanford, a spus că speră să îmbunătățească acuratețea în următorii câțiva ani, astfel încât doar 1 din 10 cuvinte să fie greșit.

Edward Chang, cercetătorul principal al lucrării UCSF, a spus că speră că munca echipei sale „va permite într-adevăr oamenilor să interacționeze cu spațiile digitale în moduri noi”, comunicând dincolo de simpla articulare a cuvintelor.

Toți cei patru cercetători au spus că restabilirea abilităților de comunicare pentru Ann și Bennett în timpul procesului a fost un punct culminant în cariera lor profesională.

„A fost destul de emoționant pentru noi toți să vedem această lucrare”, a spus Chang, membru al Institutului Weill pentru Neuroscience UCSF.

„M-am simțit ca și cum am încheiat cercul de la mi-aș dori să pot comunica cu tatăl meu când eram copil și să văd că asta funcționează cu adevărat”, a adăugat Henderson. „Este de nedescris”.

Contactați-vă pe Karen Weintraub la [email protected].

Acoperirea sănătății și siguranței pacienților la USA TODAY este posibilă parțial printr-un grant de la Fundația Masimo pentru Etică, Inovare și Concurență în domeniul sănătății. Fundația Masimo nu oferă contribuții editoriale.

Oficialii din domeniul sănătății din Florida au trimis un avertisment cu privire la o creștere a cazurilor de febră dengue, emitând o nouă alertă după două cazuri locale în comitatul Broward.

Cele două cazuri din județul Florida de Sud, care include Fort Lauderdale, duc la 10 numărul de cazuri dobândite la nivel local în acest an, a declarat Departamentul de Sănătate din Florida într-un nou raport de supraveghere . Opt cazuri au fost confirmate în comitatul Miami-Dade, de asemenea în alertă pentru virus.

Dengue se răspândește prin mușcături de țânțari și îmbolnăvește aproximativ 1 din 4 persoane infectate cu virusul. Cazurile din Statele Unite apar de obicei în rândul persoanelor care călătoresc în țări în care boala este răspândită. Dar călătorii infectați pot aduce virusul înapoi la populația locală de țânțari, ceea ce poate duce la cazuri dobândite la nivel local.

Oficialii din domeniul sănătății din Florida au raportat 190 de cazuri în rândul persoanelor care au călătorit în regiuni cu dengue endemică în decurs de două săptămâni de la îmbolnăvire. Aproape 200 de persoane din Statele Unite au suferit dengue legată de călătorii până acum în acest an, au raportat Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Virusul este mai frecvent în teritoriile americane, cum ar fi Samoa Americană, Puerto Rico și Insulele Virgine americane, a spus CDC.

Pe măsură ce Peru se confruntă cu focarul dengue, iată ce trebuie să știți despre simptomele virusului și tratament

Ce este febra dengue și cine este expus riscului?

Dengue este cauzată de patru viruși înrudiți, ceea ce înseamnă că o persoană poate fi infectată de mai multe ori de-a lungul vieții, a spus CDC.

Aproximativ 1 din 20 de persoane suferă de dengue severă și ar trebui să caute îngrijiri la un spital sau o altă unitate de sănătate, a spus CDC. Sugarii, femeile însărcinate și persoanele care au avut infecții în trecut se confruntă cu un risc mai mare de dengue severă.

Virusul infectează aproximativ 400 de milioane de oameni în întreaga lume în fiecare an și aproximativ 40.000 de oameni mor anual din cauza dengue severă.

În creștere: De ce copiii din teritoriile americane „povră” povara bolilor tropicale neglijate

Cum mă pot proteja de dengue?

Deoarece dengue se răspândește la oameni prin țânțari Aedes infectați, oamenii ar trebui să încerce să evite mușcăturile de țânțari. Unele strategii includ folosirea unui agent de respingere a insectelor DEET pe piele și haine sau rămânerea în zone ecranate sau cu aer condiționat, potrivit lui Johns Hopkins .

Consumatorii care se luptă să obțină insulină la preț redus din cauza restricțiilor din farmacie și a birocrației vor avea în curând o altă opțiune pentru a comanda medicamentele salvatoare de care au nevoie milioane de oameni.

Farmacia Amazon a declarat că va începe să aplice automat cupoane de producător la peste 14 produse de insulină utilizate în mod obișnuit pentru a ușura achizițiile consumatorilor. Dacă planurile de asigurare oferă reduceri suplimentare, consumatorii vor plăti și mai puțin, au spus oficialii.

„O facem cât se poate de simplă”, a spus dr. Vin Gupta, director medical al Amazon Pharmacy.

În martie, trei producători de insulină care domină piața au anunțat că vor reduce prețurile cu 70% sau mai mult la produsele lor respective. Mișcarea a urmat presiunii consumatorilor și politice care le-au îndemnat pe Eli Lilly, Novo Nordisk și Sanofi să scadă prețurile la insulină, care au crescut în ultimul deceniu și au promovat unii consumatori să raționeze proviziile.

Americanii mai în vârstă care beneficiază de Medicare au primit o oarecare reducere a prețurilor prin Legea privind reducerea inflației, proiectul de lege pentru climă și sănătate care limitează costurile insulinei la 35 de dolari pe lună pentru abonații la Medicare. Și președintele Joe Biden a îndemnat Congresul să extindă acest plafon de buzunar la americanii mai tineri care au asigurare privată de sănătate.

„VIITORUL ESTE ACCESIBILITATE”: Pastilele pentru pierderea în greutate vor înlocui în curând injectabilele precum Wegovy

Consumatorii caută insulină la preț redus

În ciuda eforturilor de a scădea prețul acestui medicament cerut de toți cei care suferă de diabet de tip 1 și uneori necesar cu diabet de tip 2, unii consumatori se străduiesc să navigheze în sistemul de sănătate pentru a avea acces la insulină mai ieftină.

Contents