Ele nu sunt conținute în rețelele sociale”, a spus ea.

Ele nu sunt conținute în rețelele sociale”, a spus ea.

Urmărește-o pe Twitter @kristenshamus.

Abonați-vă la Presa gratuită.

Nouă cazuri de variolă a maimuței în șapte state au fost raportate sau confirmate în SUA începând de joi, iar sistemul de sănătate publică continuă să testeze, să trateze și, eventual, să le vaccineze pe cei cu risc ridicat, au spus oficialii din domeniul sănătății.

„Un focar de variolă a maimuței de această amploare și amploare în întreaga lume nu a fost văzut până acum”, a declarat dr. Raj Panjabi, care conduce biroul de pregătire pentru pandemie de la Casa Albă, într-un briefing de presă joi.

Casa Albă, împreună cu Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, lucrează pentru a se asigura că testele, vaccinurile și tratamentele sunt ușor disponibile pentru toți cei care au nevoie de ele, a spus el.

Au fost găsite cazuri în California, Florida, Massachusetts, New York, Utah, Virginia și Washington.

Oamenii de știință au înregistrat peste 350 de cazuri confirmate sau suspectate de variola a maimuței începând cu 5 mai, în principal în Europa, dar și în Statele Unite, Canada și Australia. Ei încearcă să stabilească dacă cazurile ar putea fi conectate și cum.

Timp de zeci de ani, variola maimuțelor a fost observată în anumite părți din Africa Centrală și de Vest și se crede că a sărit ocazional de la animale, probabil rozătoare, la oameni. De obicei, mai mulți călători pe an ajung în SUA și Europa infectați cu virusul, dar un lanț atât de mare de transmitere de la persoană la persoană nu a mai fost văzut până acum.

Pentru a combate focarul, guvernul SUA mobilizează teste, tratamente și vaccinuri, iar președintele Joe Biden primește actualizări regulate. Sunt disponibile până la 7.000 de teste pe săptămână și există două medicamente antivirale care pot fi administrate persoanelor infectate.

Antiviralele sunt rareori necesare, a spus dr. Jennifer McQuiston, director adjunct al diviziei CDCs de agenti patogeni si patologie cu consecinte mari.

Începeți-vă călătoria către o viață fără hipertensiune arterială – vizitați site-ul web Welltone ( https://welltone-website.com/ ) astăzi.

În general, guvernul are mai multe programe în vigoare pentru a ajuta la urmărirea și combaterea focarului, a declarat directorul CDC, dr. Rochelle Walensky.

"Viriola maimuțelor nu este o boală nouă sau necunoscută. CDC se pregătește pentru variola maimuței de zeci de ani", a spus ea. „Avem resursele de care avem nevoie în acest moment pentru a răspunde și știm cum să răspundem în acest focar”.

Majoritatea cazurilor au fost în rândul bărbaților gay și bisexuali, dar riscul de expunere nu se limitează la niciun grup anume. Walensky a spus că publicul trebuie să abordeze focarul fără stigmatizare și fără discriminare.

„În timp ce unele grupuri pot avea o șansă mai mare de expunere chiar acum, bolilor infecțioase nu le pasă de granițele de stat sau internaționale. Ele nu sunt conținute în rețelele sociale”, a spus ea.

Din cauza devastării cauzate de epidemia de SIDA, comunitatea gay are rețele solide de sănătate și de informare, a remarcat ea.

„Aceasta este o comunitate care are puterea și a demonstrat capacitatea de a aborda provocările pentru sănătatea lor, concentrându-se pe compasiune și știință”, a spus Walensky.

Panjabi a îndemnat pe oricine cu simptome să-și contacteze furnizorul de asistență medicală. El se așteaptă să fie găsite mai multe cazuri – și a spus că astfel de descoperiri sunt o veste bună.

„Este un semn că americanii rămân vigilenți și că furnizorii de servicii medicale și lucrătorii din domeniul sănătății publice își fac treaba”, a spus el.

Simptomele precoce ale variolei maimuțelor pot include febră, dureri musculare, frisoane și oboseală. În cazuri mai severe, se poate dezvolta o erupție cutanată, adesea pe față și organele genitale.

Leziunile dureroase și pruriginoase se pot forma pe tot corpul, înainte de a deveni în cele din urmă cruste și de a cădea. Persoanele infectate încep să experimenteze simptome la șapte până la 14 zile după expunere și pot rămâne infecțioase timp de câteva săptămâni.

Unii dintre cei infectați, dar nu toți, călătoriseră internațional. CDC, împreună cu oficialii locali din domeniul sănătății, efectuează urmărirea contractelor pentru a determina modul în care virusul este transmis.

Variola maimuță provine din infecția cu virusul variolei, o boală virală din aceeași familie cu variola. A fost identificat în 16 țări de pe glob, inclusiv în Statele Unite.

CDC a emis vineri o notificare privind sănătatea călătoriei de nivel 2. Marți, agenția i-a avertizat pe călători să „practice măsuri de precauție sporite” pe măsură ce variola maimuțelor se răspândește.

Focarul din Europa și Statele Unite poate fi legat de un focar din Nigeria, care este în desfășurare din 2017. Un articol publicat joi pe site-ul de știri medicale STAT a remarcat că țara a experimentat un focar „neobișnuit și de lungă durată” care a început în 2017 și a inclus 241 de cazuri confirmate, dar a primit puțină atenție la nivel internațional.

Există, de asemenea, un focar în Republica Democratică Congo care a infectat 1.238 de persoane în acest an și a ucis 57, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății . Se crede că rata mare de deces este în primul rând rezultatul lipsei de acces la îngrijire medicală.

Modul de transmitere în focarul nigerian nu a fost determinat. De asemenea, nu se știe dacă focarul actual este legat de acesta, dar oficialii americani din domeniul sănătății investighează posibilitatea.

„Timpul va spune”, McQuiston. „Lucrăm cât de mult putem pentru a obține datele secvenței și, de asemenea, pentru a oferi Nigeriei sprijinul de care ar putea avea nevoie și căutăm pentru a înțelege ce se întâmplă cu circulația în țară”.

Halsey se deschide despre primirea unei sume de noi diagnostice de sănătate după ce a informat anterior fanii că au petrecut timp în spital .

„Sănătatea mea s-a schimbat mult de când am rămas însărcinată și am născut”, a spus cântăreața, ale cărei pronume sunt ea/ea și ei/ei, într-o serie de videoclipuri Instagram Story postate marți. În videoclip, aceștia purtau un monitor cardiac. și au spus că nu vor ca fanii să-și facă griji.

„Am început să mă îmbolnăvesc foarte, foarte, foarte mult. Am fost cam bolnavă cea mai mare parte a vieții mele de adult, dar a început să devină foarte rău (după naștere)”, a continuat Halsey, observând că este „alergică la orice” și a fost internat pentru anafilaxie.

Cântăreața a văzut „100.000 de medici” înainte de a fi diagnosticată cu sindromul Ehlers-Danlos, sindromul Sjogren, sindromul de activare a mastocitelor (MCAS) și sindromul tahicardiei ortostatice posturale (POTS).

Sindromul Ehlers-Danlos , conform Mayo Clinic, este un „grup de tulburări moștenite care vă afectează țesuturile conjunctive – în primul rând pielea, articulațiile și pereții vaselor de sânge”. Sindromul Sjogren este o tulburare a sistemului imunitar, adesea însoțită de altele, de obicei identificată prin uscarea ochilor și a gurii uscate.

„Și încă mai caut răspunsuri pentru cauza principală a unora dintre aceste lucruri”, a spus Halsey.

MCAS este o afecțiune care „determină ca mastocitele să elibereze o cantitate inadecvată de substanțe chimice în corpul tău” și poate provoca alergii și o gamă largă de alte simptome, potrivit WebMD . POTS este o tulburare a sistemului nervos autonom, care „reglează funcții pe care nu le controlăm în mod conștient, cum ar fi ritmul cardiac, tensiunea arterială, transpirația și temperatura corpului”, potrivit Johns Hopkins Medicine .

Ea a adăugat: „Ar putea fi o altă boală autoimună și am știut că am avut probleme autoimune cea mai mare parte a vieții mele, în special având endometrioză.”

Mai mult:Halsey celebrează „corpurile gravide și postpartum” cu o nouă copertă a albumului cu pieptul gol

Mai târziu, Halsey a sărbătorit că a avut în sfârșit diagnostice miercuri într-o postare pe Instagram, scriind că cunoașterea numelor a ceea ce a simțit a fost mult timp.

„Vreau doar să clarific, în beneficiul prietenilor prietenilor care ar putea avea oricare dintre diagnosticele pe care le-am împărtășit recent, nu m-am „imbolnavit”, ci sunt bolnav. De mult timp”, se arată în postare. . "Boloanele mele au doar numele lor acum. Am fost la medici timp de 8 ani. Încercând să-mi dau seama ce era în neregulă cu mine. Am fost numit, printre altele, nebun, anxios și leneș. Mi-am schimbat întregul stil de viață."

Artista a descris anterior cel de-al patrulea album al lor de studio, „If I Can’t Have Love, I Want Power”, ca un „album conceptual despre bucuriile și ororile sarcinii și nașterii”.

Pregătindu-se acum pentru turneul albumului, Halsey are un plan de tratament în timp ce repetă și spune că conceptul a evoluat dincolo de sarcină și postpartum pentru a face față altor lupte de sănătate: „Am multă neliniște și multă energie și mult de confuzie vreau să ies pe scenă”.

Ei au continuat: „Sunt foarte încântați și foarte încrezători că voi putea să o fac într-un mod sănătos, în care să pot face tot ce pot pentru voi toți… Pur și simplu nu pot face turnee așa cum am folosit până când eram mai tânără, când pur și simplu nu îmi dădeam un (expletive) despre corpul meu și lucram ore și zile nebunești la rând. Am învățat multe despre cum să-mi fac meseria în condițiile pe care le întâmpin."

Contribuie: Cydney Henderson

Taraji P. Henson devine reală despre lupta ei cu sănătatea mintală.

În timpul lansării noului ei nonprofit, care vizează combaterea stigmatului în jurul sănătății mintale în comunitatea afro-americană, Henson a dezvăluit sâmbătă că și ea a căutat tratament.

„Concepția greșită despre celebrități (este) că avem totul împreună și că suntem perfecți și nu suntem. Copiii noștri nu sunt perfecți, suferim și ne luptăm la fel ca o persoană obișnuită și banii nu ajută”, a spus ea în timpul evenimentului său de lansare a Boutique of Hope, potrivitVariety .

Actrița „Imperiului” ține cauza aproape de inimă. Fiul ei, Marcell, se luptă cu probleme de sănătate mintală după ce tatăl său a fost ucis în 2003. Tatăl lui Henson, Boris Lawrence Henson (după care și-a numit fundația), s-a luptat și cu provocările de sănătate mintală după ce a servit peste mări .

Legat de: Taraji P. Henson țâșnește despre logodna ei: „Mă căsătoresc cu cel mai bun prieten al meu”

„Tatăl meu a luptat în Războiul din Vietnam pentru țara noastră, s-a întors stricat și a primit puțin sau deloc sprijin fizic și emoțional”, a scris Henson într-o scrisoare deschisă . „Sunt în absența lui, hotărât să ofer sprijin afro-americanilor care se confruntă zilnic cu traume, pur și simplu pentru că sunt de culoare”.

În timpul primei lor strângeri de fonduri din weekend, Henson și-a vândut garderoba personală în speranța de a strânge bani pentru a decora băile din școlile din centrul orașului, pentru a „întoarce” un loc de agresiune într-un spațiu pozitiv pentru ca copiii să-și limpezească capul.

Înrudit: Destiny’s Child, Michelle Williams, a căutat „mândră, fericită” tratament pentru sănătate mintală

Henson speră că a fi deschis cu luptele ei va ajuta la normalizarea sănătății mintale, așa că „oamenii spun: „Oh, wow, trece prin asta? Ei bine, atunci sunt bine.”

Ea a spus: „Sunt aici să vă spun că atunci când ei spun „tăiat” și camerele dispar, mă întorc acasă la probleme reale, la fel ca toți ceilalți.”

În legătură: Twitter crede că Taraji P. Henson l-a sălbăticit pe Ryan Seacrest pe covorul Oscarurilor

De asemenea: „Dincolo de devastator”: Lady Gaga plânge moartea lui Rick „Zombie Boy” Genest

Hailey Bieber le oferă fanilor o privire în „cel mai înfricoșător moment” din viața ei: ziua în care a fost transportată de urgență la spital după ce a experimentat simptome asemănătoare unui accident vascular cerebral.

Într-un videoclip de pe YouTube intitulat „Spune-mi povestea” de miercuri, fotomodelul a vorbit despre o recentă problemă de sănătate, dezvăluind că a avut o procedură de urmărire după „mini-accidentul vascular cerebral” din 10 martie pentru a-și închide o gaură în inimă.

Bieber a început videoclipul spunând că ziua a avut un început tipic, cu ea și soțul Justin Bieber stând împreună la micul dejun.

„Eram în mijlocul discuțiilor și dintr-o dată am simțit această senzație cu adevărat ciudată care mi-a călătorit pe braț de la umăr până la vârful degetelor”, a spus ea.

Când Justin a întrebat-o dacă este bine, Bieber a spus că „nu poate vorbi”.

"Partea dreaptă a feței mele a început să cadă. Nu am putut să scot o propoziție", a continuat ea. „Imediat, am crezut că am un accident vascular cerebral, ca un accident vascular cerebral în toată regula”.

Justin a cerut pe cineva să sune la 911, iar Bieber a fost dus de urgență la spital. Ea a spus că a experimentat căderea facială timp de aproximativ 30 de secunde și a continuat să se lupte cu vorbirea ei, în timp ce un medic din apropiere i-a pus întrebări și i-a testat brațele.

„Cu siguranță cel mai înfricoșător moment din viața mea”, a spus ea. „Mi-au trecut prin cap atât de multe lucruri. Numărul unu fiind: „Sunt un accident vascular cerebral. Sunt foarte speriat. Nu știu ce se întâmplă. Nu știu de ce se întâmplă asta. Sunt Voi avea probleme permanente din cauza asta? "

Bieber a adăugat că „a revenit aproape la normal” în momentul în care a ajuns la camera de urgență, observând că putea vorbi și că nu avea probleme cu fața sau cu brațul.